Şeker Kanyonu

Karabük-Yenice karayolu’nun 3. kilometresinde yer alan Şeker mevkiinden başlayan kanyonun toplam uzunluğu 6.5 kilometre olup, 4.5 kilometre uzunluğunda kanyoning alanına sahiptir. Şeker Kanyonu 1500 metre rakımdan başlamakta ve rakım 650 …

Kavaklı Tabiat Koruma Alanı

Karabük ili Yenice ilçesi sınırları içerisindedir. Saha, çok çeşitli ağaç türlerinin yanısıra Porsuk, Fındık ve Dişbudak gibi bazı ağaçların olağanüstü çap ve boya ulaşan örneklerini ihtiva etmekte oluşu ve zengin …

İncebacaklar Köyü

Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı bir köydür. Yenice Belediyesi’nin, yöredeki ahşap ev kültürünün yaşatılması adına pilot köylerde ev pansiyonculuğunun teşvik edilmesine yönelik çalışmalar yürüttüğü İncebacaklar ekoturizm açısından ön plana çıkmaktadır. Yenice’nin …

Ihlamur Seyir Terası

Karabük’ün Yenice ilçesine 2014 yılında yaptırılmıştır. Ihlamur Seyir Terası içinde restoran, kafeterya ve bungalov evler bulunmaktadır. Doğa ile iç içe konaklama ve çeşitli aktivitelere katılma imkanı sunmaktadır.

Eğriova Göleti

Karabük ili Yenice ilçesinde bulunmaktadır. Batı Karadeniz’in en yüksek tepesi olan Keltepe mevkiinde yer alan Eğriova Göleti suni bir gölettir. Yenice Ormanları içresinde bulunan bu göletin çevresinde doğa yürüyüşü ve …

Çitdere Tabiat Koruma Alanı

Çitdere Tabiat Koruma Alanı Karabük ili Yenice ilçesi sınırlarında yer almaktadır. İl merkezine 45 kilometre, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Saha, çok sayıda orman ağacı türünün yanı sıra, dünyada …

Karagöl

Karabük’e 35 kilometre uzaklıkta bulunan Küçüksu Köyü Karagöl Mahallesinde yer alan Karagöl bir krater gölüdür. Çevreden sızan kaynak sularının killi zeminde oluşan göl tabanını tampon yaparak birikmesiyle oluşmuştur. Karagöl, Karagöl …

Kimistene Antik Kenti

Karabük ili Eskipazar ilçesi sınırlarında yer almaktadır. İmparator Caracalla (211-217) ve Diacletianus (284-305) ait heykel kaideleri, Zeus Kiminsteros, Demeter, Artenis Kratione Hermes kütleleri ile ilgili tapınak ve yazıtları, mezar yazıtları …

Çetiören Mesire Yeri

Karabük ili Eskipazar ilçesine 10 kilometre mesafedeki mesire yeri , çok zengin bitki örtüsüne, su kaynaklarına ve yaban hayatına sahiptir. Asfalt yolla ulaşılabilen mesire yerinde, masa ve banklar, ocaklar, çeşmeler, …

Taş Han

Karabük ili Eflani ilçesi Candaroğulları Mahallesi’nde bulunmaktadır. 1884 yılında Hacı Mustafa tarafından yaptırılmıştır. Zaman içerisinde onarım yapılmadığından kötü durumda olan Taşhan, 2013 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında …

Küre-i Hadid Camisi ve Küre Türbesi

Karabük ili Eflani ilçesi Demirli köyünde bulunmaktadır. 1453 yılında Candaroğlu İsmail Bey tarafından yaptırılmıştır. Cami ahşap olup, Selçuklu oyma sanatı hakimdir.

Katıryolu

Katır Yolu, Safranbolu ile Eflani arasında tarihi çok eskilere dayanan bir kültür yoludur. Safranbolu’dan Eflani’ye ya da Tuzcuhanı’ndan Taşhan’a giden bu 33 kilometrelik yol; hem doğa, hem de kültür turizmi …

Eflani Su Değirmeni

Karabük ili Eflani ilçesi Alpagut köyünde bulunmaktadır. Yaklaşık 150 yıllık olduğu tahmin edilmektedir. Değirmen nadir görülen ağaç oluğu ile dikkat çekmektedir.

Yörük Köyü

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. SafranboluInun küçük bir modeli olan Yörük köyü, 1997 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçek bir Türkmen köyü olması sebebiyle tamamen kentsel sit alanı …

Yazıköy (Safranbolu)

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yörede üzüm bağları bulunmaktadır. Rumlara ait mescite dönüştürülmüş kilise binası ve günümüzde de kullanılan hamamı ile Yazıköy geçmişin izlerini bu güne taşıyan bir yerleşmedir.

Safranbolu Tarihi Kent Merkezi

Osmanlı mimarisinin en iyi korunduğu, dar sokakları, bahçeleri saran ahşap çitleri ve cumbalı evleriyle tarihimizin zengin güzelliklerini görebileceğiniz nadide yerlerden biri olan, korumanın başkenti olarak anılan Safranbolu’ya UNESCO tarafından “Dünya …

Safranbolu Kent Tarihi Müzesi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunmaktadır. Bina, 19 Ocak 1976 yılına kadar hükümet konağı olarak kullanılmış ve bu tarihte çıkan bir yangın sonucunda kullanılamaz hale gelmiştir. 2000 yılında Kültür Bakanlığı tarafından başlatılan …

Köprülü Mehmet Paşa Camisi

Karabük ili Safranbolu ilçesi Çeşme mahallesinde bulunmkatadır. Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından (H.1072/M.1661) yaptırılmıştır. Yazıtı yoktur, ancak caminin bağlı bulunduğu Köprülü Mehmet Paşa vakfının mühründe H.1072/M.1661 tarihi bulunmaktadır. Muhtemelen camide …

İzzet Mehmet Paşa Camisi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunmaktadır. 3. Selim’in saltanatında 1794-1798’de sadrazamlık yapan İzzet Mehmet Paşa, 1743’de doğduğu ilçeye İstanbul’daki Nuruosmaniye Camisi’nin küçük bir modelini 1796’da inşa ettirdi. Cami, 18. yüzyılda batı etkilerinin …

Akçasu Kanyonu ve Akçasu Mahallesi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunmaktadır. Akçasu Kanyonu, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Akçasu Mahallesi’nde üç tescilli köprü, iki tescilli çeşme bulunmaktadır.

Safranbolu Safranı

Safranbolu’ya adını veren Safran çok eski çağlardan beri çiçek tepecikleri; baharat ve gıda boyası olarak kullanılan soğanlı bir bitkidir. Safran üretimi İlçe Tarım Müdürlüğü ve Safranbolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve …

Eflani Hindi Bandırması

Eflani Hindi Bandırması; hindilerden elde edilen yağ ile su ve et ve buğday unuyla yapılan özel ekmeklerle hazırlanan, pişirilmesi ve servis edilmesi aşamalarıyla yöreye özgü bilgi ve ustalık gerektiren bir …

Eflani Cember Bezi

Eflani el sanatları arasında, tezgâhlarda dokunan ve “Cember” denilen başörtüsü, özel olarak örülen çoraplar, kadınların entari yerine giydikleri “dokurcun” adıyla anılan giysiler bulunmaktadır. “Eflani Cember Bezi” ibareli ürün, Eflani Sosyal …

Devrek Bastonu

Keten eğirme çıkrıkçılığı ile başlamış olan bastonculuk sanatsal boyutu ile dikkat çekmektedir. Devrek bastonu Zonguldak’ın coğrafi işaretli ürünlerinden biri olup genellikle kızılcık ağacından yapılmaktadır. Klasik Devrek Bastonu, el sanatı ürünüdür. …

Bartın İşi Tel Kırma

Genellikle kadınların, genç kızların tül veya kumaşı bir kasnak veya tezgâh üzerine gererek işlenmektedir. Tel kırma, tül üzerine gümüş gelin teli ve benzeri ince tellerle, özel iğnesiyle işlenerek yapılır. Tel …

Safranbolu Çavuş Üzümü

Karabük Merkez ilçe ve Safranbolu ilçesinin köylerinde Safranbolu Çavuş Üzümü yetiştiriciliği yüzyıllardır yapılmaktadır. Safranbolu’da bağcılık tarihinin çok eski olduğunu yapılan temel kazılarından çıkan taş kabartmalarda bulunan üzüm figürlerinden anlamak mümkün …

Devrek Beyaz Baklavası

Yaklaşık 200 yıldır yöre halkı tarafından düğün, bayram ve özel günlerde pişirilen baklava, beyaz görünümü nedeniyle tadına bakmayanlar için ilk anda pişmemiş gibi algılansa da rengi, tatlıyı ilginç ve diğerlerinden …

Çaycuma Manda Yoğurdu

İki parmak kalınlığındaki kaymağı ve çok az miktardaki su oranıyla Çaycuma Manda Yoğurdu tadına doyum olmayan bir lezzettir. Bıçakla kesilerek servis edilen bu yoğurdun, bilimsel çalışmalar ışığında her derde deva …

Safranbolu Lokumu

Safranbolu, evleri kadar lokumu ile de meşhurdur. Safranbolu Lokumunun en büyük özelliği diğer lokumlara göre daha hafif olmasıdır. Yedikten sonra ağızda şekerli bir tat bırakmamaktadır.  Ayrıca içine katılan safran da …

Sökü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası

Bartın’ın Ulus ilçesinde bulunmaktadır. 6233,3 ha bir alandır. Alan ayı (Ursus arctos), Geyik ( Cervis elaphus), Karaca ( Capreolus capreolus), Yaban domuzu (Sus scrofa), Kurt (Canis lupus) , Tilki (Vulpes …

Hasan Dede Camisi ve Türbesi

Bartın ili Ulus ilçesinde bulunmaktadır. Cami ahşaptan yapılmıştır. Duvarları birbirleri üzerine konulmuş geniş hatıl tahtalarla ve köşe başları birbirine geçme şeklinde kesilerek çatılmış, büyük bir camidir. Bölgeye taşları ve sütun …

Kocagöz Konağı ve Ulus Etnografya Müzesi

Bartın İli Ulus ilçesinde bulunmaktadır. Tarihi ahşap bina mimarisi ile dikkat çekmektedir. Aynı zamanda konak Küre Dağları Milli Parkı Ulus Ziyaretçi Merkezi ve Etnoğrafya Müzesi olarak hizmet vermektedir. Kültür ve …

Drahna Vadisi

Bartın ili Ulus ilçesine 17 km uzaklıktaki Ulukaya köyündedir. Vadide bir kaya oyuğu içinden çıkan suyun oluşturduğu bir şelale bulunmaktadır. Doğa ile iç içe birçok aktivite imkanı sunmaktadır.

Kar Kuyusu

Bartın’ın Ulus ilçesinde Gezen Yaylasında bulunmaktadır. Orman içerisinde bulunan kar kuyusu eski zamanlarda yaz aylarında insanların kar ihtiyacını karşılamak amacı ile kullanılmaktadır.

Şimşirli Baba Camisi ve Türbesi

Ulus ilçesinin Kalecik Köyü’nde bulunmaktadır. Yapım tarihi bilinmemektedir. Şimşirli Baba tarafından bir gecede yapıldığı rivayet edilmektedir. Caminin yanında Şimşirli Baba’nın mezarı, Akşemseddin’in babası Hamza Efendi’nin mezarı ve Akşemseddin Çeşmesi bulunmaktadır.

Arıkayası Şelaleleri

Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca beldesinde Zafer köyü yakınlarında bulunmaktadır. Bulunduğu ormanlık saha ile bütünleşmiş şekilde panoramik bir manzara sunmaktadır. Bunun yanı sıra şelale çevresinde trekking ve sportif aktivitelere imkân sağlamaktadır.

Kokurdan Yaylası

Ulus ilçesi, Kumluca Beldesi’ne 45 km uzaklıktaki Eflani ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Yaklaşık 1500 metre yükseklikte yer alan yayla Gezen Yaylasına 7 km, Turna Düzlüğüne ise 6 km mesafededir. Doğal …

Zoni (Arıt) Yaylası

Bartın’ın Arıt Beldesi’ne 10 km uzaklıkta, Arıt Dağları üzerinde ve Küre Dağları Milli Parkı sınırları içinde bulunmaktadır. Yükseltisi 1100 metredir. Çadır kampı, trekking, foto safari, dağ bisikleti turu gibi turizm …

Hasankadı Mesire Alanı

Bartın’ın Hasankadı beldesinde bulunmaktadır. Doğa ile iç içe olan mesire alanı, barındırdığı tesislerle özellikle haftasonu ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Şarköy Kale Kalıntıları

Bartın Merkez ilçede Kozcağız Beldesi’nin Şar Köyünde bulunmaktadır. Kale kalıntılarının Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilerek koruma altına alınmıştır. Düzgün …

Cenova Şatosu

Bartın’ın Amasra ilçesinde Kaleiçi mahallesinde yeralmaktadır. Yapının girişde bulunan kapıda Amasra’ya egemen olmuş ailelerin armaları bulunmaktadır ve korunup günümüze kadar gelmiştir. Cenovalıların bir saray (şato) haline getirdiği Kale içine, Büyükliman …

Katırovası

Bartın’ın Ulus İlçesi, Kumluca Beldesi’ne 10 km uzaklıkta yer alan Katırovası Yaylası yaklaşık 1400 m yüksekliktedir. Alan büyüklüğü yaklaşık 15 hektar olan yayla, geçmiş yıllarda kesim alanlarının merkeziydi. Bu dönemlere …

Kocanaz Çayı

Bartın Irmağını oluşturan iki çaydan biri olan Kocanaz Çayı, güneyden doğup Kozcağız’ dan kuzeye doğru akmaktadır. Bartın şehir merkezinde Gazhane Burnu’nda Koca Çay ile birleşerek Bartın Irmağını oluşturur.

Koca Çay

Bartın şehir merkezinde Gazhane Burnu’nda birleşen Kocaçay ve Kocanaz Çayı 15 Km uzunluğundaki Bartın Irmağını oluşturmaktadır. Kocaçay; Kastamonu’dan gelerek Ulus’tan geçen Göksu ve Eldeş Çayları (Ulus Çayı) ile bunlara katılan …

İnkumu Mesire alanı

Bartın’ın Merkez ilçesinde yer alan İnkumu Mesire Alanı, özellikle Bartın’daki piknik severlerin bahar ve yaz aylarında aktif şekilde kullandığı popüler bir destinasyondur.

Tavşan Adası

Amasra’da karayla bağlantısı olmayan tek ada olan Tavşan Adasının ismi, uzun yıllar önce yerliler tarafından adaya bırakılan tavşanlardan gelmektedir. Adanın kuzey bölümünde bir mağara bulunmaktadır. Tekne turları ile yapılan gezilerde …

Çağlayan Şelalesi Su Değirmeni

Bartın-Amasra yolu üzerinde Karaçay’ın Kocaçay’a ulaştığı noktada bulunmaktadır. Bentlerin eski değirmene su taşıdığı bu alanda piknik yapmak, yüzmek ve olta balıkçılığı gibi aktiviteler yapılabilmektedir.

Milli Egemenlik Tabiat Parkı

Zonguldak’ın Çaycuma  ilçesinin Çayköy mevkii sınırları içerisinde yer almaktadır. 11.07.2011 tarihinde Tabiat Parkı olarak tescil edilmiştir. İşletme tesisleri, çocuk oyun alanları ve piknik alanı bulunmaktadır. Çeşitli aktivite türlerine olanak sağlayan …

Çaydeğirmeni Mesire Alanı

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni Beldesinde bulunmaktadır. Mesire alanında piknik alanı, oyun parkları ve futbol, basketbol, voleybol, hentbol sahaları yeralmaktadır. Doğa ile iç içe olan mesire alanı, barındırdığı tesislerle ziyaretçiler tarafından …

Ulutan Barajı

Zonguldak’ta, Ulutan Çayı üzerinde, içme suyu temini amacıyla 1979-1986 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Barajın etrafı doğal güzellikler ile çevrilidir. Aynı zamanda İlhan Akın Doğal Yaşam Hayvan Sevgisi ve …

Kayalıdere Vadisi ve Şelalesi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaklaşık 3 kilometrelik Kayalıdere Vadisi bulunmaktadır. Vadinin içerisinde irili ufaklı 7 şelale yer almaktadır. Şelalelerin en küçüğü 3, en büyüğü ise yaklaşık 20 metre yüksekten akmaktadır. Doğaseverlerin …

Anıt Porsuk Ağacı

Türkiye’nin en yaşlı ağacı ve dünyada bilinen en yaşlı 5 ağaçtan birisi olan porsuk ağacı Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesi’nde bulunmaktadır. 2016 yılında keşfedilmiştir ve keşfedildiğinde 4112 yaşında olduğu …

Bölüklü Yaylası

Zonguldak’a 80, Alaplı’ya 35 km uzaklıktadır. Alaplı ilçesi, Gümeli beldesinde bulunan yayla, ilin en yüksek noktası olan Bacaklı Yayla’nın eteklerindedir. Burada yaylacılık gelenekleri sürdürülmektedir.

Hızırbey Türbesi

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Özbağı Köyü’nde bulunmaktadır. 2. Osmanlı Padişahı Orhan Bey’in üçüncü dereceden komutanı Hızır Bey’in kabri olarak bilinmektedir.

Herkime Evleri

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Hacımusa beldesinin, Herkime adlı bir mahallesinde bulunmaktadır. Farklı ağaç işçiliğinin ürünü olan birçok ahşap ev yer almaktadır. Yöreye özgü mimari yapısı ve ağaç işçiliği ile ziyaretçilerin …

Süzek Deresi Şelaleleri ve Kanyonu

Süzek deresi, Gökçebey ilçe merkezinin hemen güneyinden Filyos Çayına dökülen Ahmetler Deresi’ni besleyen kollardan biridir. Süzek Deresi’nin Ahmetler Deresi ile birleştiği mevki, aynı zamanda Süzek Kanyonu’nun ve içinden aktığı vadinin/kanyonun …

Çekiciler Çarşısı

Tarihi, 17.yy’a dayanan ağaç oymacılığı, bugün Amasra ve köylerinde sürdürülmektedir. Amasra Çekiciler Sokağı’nda ıhlamur, şimşir, dişbudak, ceviz, kiraz ve kızılağaç gibi ağaçlar kullanılarak yapılan ayetler ve güzel sözler yazılı levhalar, …

Amasra Kalesi

Amasra Kalesi Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilmiştir. Cenevizler ve Osmanlı imparatorluğu dönemlerinde onarımlar görmüştür. Kale, biri Boztepe’deki Sormagir Kalesi, diğeri Amasra’daki Zindan Kalesi olmak üzere iki ana kütleden oluşmaktadır. Dünya …

Bartın Limanı

Yük ve yolcu taşımacılığında uluslararası liman olarak hizmet vermekte olan Bartın limanı aynı zamanda yük ve yolcu gümrük kapısıdır. 480 m rıhtım uzunluğuna sahip Bartın limanının su derinliği 7,5 – …

Tarlaağzı Dalış Noktası

Amasranın güneybatısında 5 km mesafede bulunan Tarlaağzı Limanı açıklarında 41°43’22.4’’N 32°19’54.4’’e koordinatlarında bulunmaktadır. Su altı dalışı açısından el değmemiş bir hazine olan Amasra’da Tarlaağzı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Tarlaağzı Balıkçı Barınağı

Amasra Limanına 7 km mesafede bulunmaktadır. Yapımına 1995 yılında başlanılmış, 2005 yılı Ekim ayında tamamlanmıştır. 2007 yılında Tarlaağzı Su Ürünleri Kooperatifine kiralanmıştır. Balık Avlama gemileri, Yatlar ve Yolcu motorları tarafından …

Şapel (Amasra-Küçük Kilise)

Amasra iç kalede bulunan Şapel (Küçük Kilise) 15. yy. da mescide dönüştürülmüştür. 1930 yılında ibadete kapatıldıktan sonra 2002 yılında Amasra Müzesi tarafından restore edilmiştir.

Fatih Camisi

Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan ve 9.yy’da Bizanslılar tarafından kilise olarak inşa edilmiş Fatih Cami, 1460 yılında Amasra’nın fethi sırasında Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştür. Günmüzde Fatih Cami’nde her cuma …

Hızar Mağarası

Safranbolu merkeze yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Aşağı Dana Köyü’nde bulunmaktadır. Hızar Mağarası, Hızar Çayı’nın kireçtaşlarından oluşmuş sahayı aşındırması sonucunda oluşturduğu Tokatlı Kanyonu’nun başlangıç kısmında III. Zaman Eosen Dönemi’ne ait yaşlı …

Kaşıkçı Mağarası

Yenice-Karabük Demiryolu üzerinde, ilçe merkezine 2 kilometre mesafede bulunmaktadır. Halk tarafından ”İn” olarak adlandırılmaktadır.

Bedesten

Amasra’nın güneyinde bulunan yapı sahile 1,5 km uzaklıktadır. Eyalet meclis sarayı olarak inşa edilen Basillique, bugün “Bedesten” adı ile anılmakta ve Roma döneminden kalma eserlerin en iyi korunanlarından biridir.

Ebu Derda Türbesi

Bartın şehir merkezinde yer alan türbe, Hz. Muhammed’in sancaktarı Ebu Derda Hazretleri adına inşa edilmiştir. Türbenin yanında küçük bir cami ile kavşak suyu çeşmesi ve bir kuyu bulunmaktadır.

Tarihi Bartın Evleri

Ahşap Bartın Evleri Bartın’ın merkezinde çoğunlukla Yalı Boyu ve Orduyeri Mahallelerinde koruma altına alınmıştır. Bartın evleri Osmanlı’nın son zamanlarındaki modernleşme sürecindeki mimari değişimi yansıtmaktadır. Geleneksel evler genellikle iki katlı ve …

Bartın Kent Müzesi

Bartın’ın M.Ö. 2000 yılında Kaşka (Gasga)’ lardan başlayan ve günümüze gelen tarihinin anlatıldığı Kent Müzesinde; Bartın’ın 4000 yıllık tarihini içeren kronolojik aks, endemik canlıları, coğrafik yapısı, ulaşım ve doğal afetler …

Kuşkayası Yol Anıtı

Amasra’ya 4 km mesafede bulunan anıt, M.S. 41–54 yılları arasında, Gaius Julius Aguilla tarafından Roma İmparatoru Tiberius Germanicus Claudius adına yaptırılmıştır. Anadolu’da tek olduğu bilinen anıt, kayalara oyulmuş insan figürlü …

Amasra Müzesi

Antik bir yerleşim merkezi olan Amasra ve çevresinde sık sık taşınabilir eski eserlerin ortaya çıkması, burada müze kurulması fikrini gündeme getirmiştir, 1955 yılından itibaren derlenen arkeolojik ve etnografik eserler önce …

Madencioğlu Şelalesi

Madencioğlu Şelalesi Zonguldak’ın Devrek ilçesinden yaklaşık 30 dakikalık mesafede yer almaktadır. Aynı dere üzerinde 3 şelaleden oluşmaktadır. Etrafı yer yer kayalık, yer yer ağaçlarla kaplı olan deredeki şelaleler, doğaseverler tarafından …

Karakoçlu Beylik Mezarı

Devrek ilçesi Karakoçlu Köyü Güney Mahallesinde Köristan mevkiinde tek odalı kübik çatılı bir bey mezarıdır. Mezarın yan duvarları büyük blok taşlardan oluşturulmuştur.

Beykoz Asarı (Alparslan Kalesi)

Devrek ilçesi Alparslan köyünün bir mahallesinde bulunmaktadır. Kayalara güney yamacı dayanmış, kuzeyinde belli belirsiz bir duvar, ortasında ise bir su havuz bulunmaktadır.

Çanakçılar Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Gökçebey ilçesinde faaliyet gösteren Çanakçılar Seramik adlı kuruluş tarafından oluşturulmuştur. Müzenin birinci katında seramik fabrikasında üretilen ürünlerden oluşan sergi alanı, ikinci katında ise arkeolojik ve etnografik eserler bulunmaktadır. Müze binası …

Dirgine Çayı ve Vadisi

Zonguldak Devrek Yedigöller Milli Parkı güzergahında bulunan Dirgine Çayı, özellikle Mart-Haziran aylarında yükselen su seviyesiyle raftingciler için uygun bir mekandır. Bu alanda son yıllarda yapılan rafting etkinliklerine çok sayıda kişi …

Faik Kalkavan Gemi Batığı

Zonguldak limanında yaklaşık 35 metre derinlikte bulunmaktadır. Faik Kalkavan gemisi batığı su altı dalışı tutkunlarının su altı dünyasının flora, fauna ve arkeolojik kültür varlıklarını görmek, fotoğraflamak ve filme almak isteyen …

Fener Mevkii Sualtı Dalış Noktası

Sualtı dalış noktası Zonguldak merkezde Fener Mevkii’nde bulunmaktadır. Çeşitli gruplarca sportif ya da turizm amaçlı olarak su altı dalış faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği dalış noktasıdır. Su altı dünyasının flora, fauna ve arkeolojik …

Kozlu Sahili

Zonguldak Kozlu ilçesinde yer almaktadır. Kozlu Polis evi mevkiinden başlayıp, Öküşne mevkiine kadar uzanan sahil de parklar, spor alanları, ve kafeler ile birlikte ziyaretçilere farklı aktivite olanakları sunulmaktadır.

Zonguldak Limanı

Zonguldak ilinin dağlık yapısı uzun yıllar tek ulaşım seçeneğinin denizyolu olmasına yol açmıştır. Zonguldak limanında uzun yıllar yük taşımacılığı yanında yolcu taşımacılığı da yapılmıştır. Ancak zamanla karayolu ağının gelişmesi sonucu, …

Alaplı Balıkçı Barınakları

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bulunan balıkçı barınakları ziyaretçilere güzel bir manzara eşliğinde balık yeme, keyifli vakit geçirme imkanı sunmaktadır.  

Filyos Bazalt Sütunları

Çaycuma’da Filyos Vadisi üzerinde Çömlekçi ile Gökçeler araısnda bir mevkide bulunmaktadır. Bazalt sütunlar kalın bir lav akıntısının soğuyarak büzüşmesi ve bu büzüşme sırasında çatlakların oluşmasıyla ortaya çıkmaktadır. Bu oluşumun sunduğu …

Tios – Tieion Antik Kenti

Çaycuma ilçesi Filyos beldesinde bulunmaktadır. Filyos, MÖ III. yüzyılda ticari amaçla kurulmuş bir Milet kolonisidir. Kent ilkçağda Karadeniz’in kuzeyinden getirilen malların boşaltıldığı önemli bir ticaret merkezi olarak bilinmektedir. Çeşitli dönemlerde …

Çavuşağzı Sahili

Kdz. Ereğli Cemaller Köyü’nde Çavuşağzı mevkiinde bulunmaktadır. Sahil ve termal suların olduğu bölgeye, yeşille kaplı bir alan ve ormanların içinden geçildikten sonra ulaşılmaktadır. Yaz mevsiminde çoğunlukla bölge halkının denize girdiği …

Kireçlik Sahili

Kdz. Ereğli’de bulunan plaj; doğası, güzel sahili ile ziyaretçilerin tercih ettiği bir sayfiye yeridir. Denize girmek ve piknik yapmak isteyenlerin yanı sıra çadır kampları ve fotoğraf meraklılarına sunduğu mavi yeşil …

Alacaağzı Plajı

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bulunmaktadır. Doğası, denizi ve görsel güzellikleri ile yaz aylarında ilgli görmektedir.

Eskipazar Çayı

Çay, Eskipazar’ın batısındaki Eleman dağından doğar. Doğu ve kuzey yönlerinde bir müddet aktıktan sonra Karabük yakınlarındaki Cemal Ovası’nda (Hamzalar) Soğanlı Çayına karışır.

Hadrianapolis Antik Kenti

Karabük İli, Eskipazar ilçesi merkezinin 3 km batısında ‘Viranşehir’ olarak adlandırılan mevki ve çevresinde ki arazi üzerinde dağınık bir şekilde bulunmaktadır. Roma dönemi 4. yüzyılda kurulmuş bir yaşam alanıdır. Bu …

Kadıköy Göleti

Karabük Eflani’de bulunmaktadır. Sulama dışında buralarda olta balıkçılığı yapılmaktadır. Çevresindeki orman güzelliğiyle beraber, mesire yeri olarak da kullanılmaktadır.

Keltepe Zirvesi

Karabük’ün güneydoğusunda yer alan Keltepe 1999 metre yüksekliği ile Karabük’ün ve Batı Karadeniz Bölgesinin en yüksek noktasıdır. Ormanlarla kaplı olan dağın zirvesi mayıs ayı sonuna kadar karla kaplı halde bulunmaktadır. …

Sorkun Yaylası

Karabük-Yenice-Eskipazar arasında kalan Sorkun Yaylası yaklaşık 1650 metre yüksekliğinde olup geniş bir alana sahiptir. Geniş bir alana sahip olan yayla, yemyeşil ormanları turuncu ve yeşil renkler sergilerken, çayırlar ve zengin …

Yenice Ormanları

Türkiye’nin en büyük blok ormanları olarak seçilen Yenice Ormanları aynı zamanda WWF tarafından korunması gereken 100 alandan bir tanesi ilan edilmiştir. Yenice ormanları orman denizi özelliği gösteren görsellik, peyzaj bütünlüğü, …

Lütfiye (Kaçak) Camisi

Safranbolu‘da Akçasu Mahallesinde bulunmaktadır. 1880 yılında yapılan cami herhangi bir arsa üzerinde bulunmamaktadır. Akan derenin üzerine yapılan bir kemerin üstüne yerleştirilen cami günümüzde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini ilginç mimarisiyle …

Bulak Kanyonu

Safranbolu ile Bulak köyü arasında bulunmaktadır. Bulak marağasının da içinde bulunduğu bölgeden başlayarak kireç ocağı mevkiine kadar devam eden 7 kilometre uzunluğa sahiptir. İçerisinde şelaleler, doğal güzellikler ve oluşumlar barındırmaktadır. …

Baklabostan Şelalesi

Karabük’e 17 km mesafede bulunmaktadır. Baklabostan Şelalesi, yaklaşık 15-20 metreden akmaktadır. Boyları 30 metreyi bulan ağaçlar arasında kaybolan şelale, doğa ile bütünleşmiş bir görsel sunmaktadır.

Konarı Gölü

Safranbolu’ya yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunan Konarı köyünde bulunmaktadır. Gölde iki ayri kaynaktan, sıcak ve soğuk su çıkmaktadir. Bölgede Gölün adı Dipsiz Göl olarak anılmaktadır. Göl etrafında çeşitli tesisler bulunmaktadır.

Yaci Kanyonu

Safranbolu’ya 11 kilometre uzaklıktaki Yörük Köyü ile Konarı Köyü arasında bir güzergahta bulunmaktadır. Düzce ve Sırçalı Kanyonları ile aynı özelliklere sahiptir. Her üç kanyon Konarı-Yazköy arasında birleşmektedir. Kamping ve doğa …

Kristal Cam Teras

Safranbolu turizmine katkıda bulunmak amacıyla Tokatlı Kanyonu üzerinde yerden 80 metre yükseklikte ve 11 metre genişliğinde Kristal Teras (Cam seyir terası) yapılmıştır ve 75 ton ağırlığı taşıyabilmektedir. Zemini cam olan …

Sarıçiçek Yaylası

Safranbolu’da bulunan yayla 1700 metre yükseklikte olup orman dokusu açısından oldukça zengin türler içermektedir. Yaylada trekking, at biniciliği, doğa yürüyüşü ve dağ bisikleti turları yapılabilmektedir. Aynı zamanda kamp kurmak için …

Tokatlı Kanyonu

Tokatlı Kanyonu, Safranbolu ilçe merkezinin kuzeyinde ve ilçe merkezine 7.5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Tokatlı Kanyonu, Safranbolu’da yer alan çok sayıda kanyondan biridir. Aynı zamanda bir seyir terası bulunduran bölge, …

Sırçalı (Düzce) Kanyonu

Safranbolu merkeze yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kanyona Konarı köyü yada Yazıköy üzerinden araba ile ulaşılabilmektedir. Kanyon Düzce köyü ve Sırçalı köyü arasında bulunduğu için Düzce kanyonu olarak da …

Bulak Mencilis Mağarası

Karabük Merkez Bulak Köyü sınırları içerisinde yer alan aynı zamanda Safranbolu ilçesi ile sınır olan Bulak (Mencilis) Mağarası, Safranbolu Merkezi’ne 8 kilometre kadar uzaklıkta bulunmaktadır. Kayalık derin bir vadinin içinde …

Uluyayla Mağarası

Uluyayla Mağarası Uluyayla’nın Bartın bölümünde olup, içerisinde dere akmaktadır. Ulus ilçesine 27 km uzaklıktadır. Doğa ile bütünlük oluşturan mağara serin ve temiz havası ile eski yerleşim izleri dikkat çekicidir.

Gürcüoluk Mağarası

Amasra ilçesinin yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda, geniş bir karstik platonun üzerinde bulunan Gölleryazı mevkiinde yer almaktadır. Toplam uzunluğu 169 metre girişe göre en derin noktası -5 metre olan Gürcüoluk mağarası …

Gölderesi Şelalesi

Kurucaşile ilçesi Karaman köyüne 7 kilometre uzaklıkta bir vadi boyunda oluşmuştur. 15 metre yükseklikten kademeli olarak düşen şelale, bulunduğu ormanlık saha ile bütünleşmiş şekilde panoramik bir manzara sunmaktadır. Bunun yanı …

Uluyayla (Safranbolu)

Safranbolu’nun kuzeyinde yer alan Uluyayla oldukça gür ormanların içinde geniş ve yemyeşil çayırların bulunduğu bir yayladır. Ahşap malzemeden yapılmış yayla evleri ile ormanları bütünleşmesi farklı doğa manzaraları sunmaktadır. Yaylada doğa …

Uluyayla (Ulus)

Ulus ilçesinde bulunan yayla, ilçeye 27 kilometre uzaklıktadır. Kademeli olarak değişen yükseltisi ortalama 1000 metredir. Yemyeşil ormanları turuncu ve yeşil renkler sergilerken, çayırlar ve zengin bitki örtüsü ile farklı doğa …

Ulukaya Şelalesi ve Kanyonu

Ulus ilçesine 17 kilometre uzaklıkta olan şelale, Drahna Kanyonu yakınlarında bulunmaktadır. Kanyonun uzunluğu yaklaşık 1 kilometre olup, yüksekliği 300 metredir. Şelale kaya oyuğu içinden çıkan suyun, 20 metre yükseklikten düşmesiyle …

Sipahiler Mağarası

Bartın merkeze bağlı Kayadibi Köyü’nde bulunmaktadır. Sipahiler mağarası, -32 metre derinliği ve 338 metre uzunluğundadır. Mağarada dikkat çekici dikit, sarkıt, traverten ve soğan oluşumları bulunmaktadır.

Küre Dağları Milli Parkı

Küre Dağları Millî Parkı, Karadeniz Bölgesi’nin batısında Küre Dağları üzerinde yer alan millî parktır. Park Kastamonu ve Bartın il sınırları içerisinde kalmaktadır. Küre Dağları Milli Parkı, yakın çevresini oluşturan tampon …

Çambu Plajı

Kurucaşile Hisar köyünde mevcut kalenin bati bölümünde yer alan koyda bulunmaktadır. 200 metrelik bir kumsala sahiptir. Çevre köylerden gelen ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir.

Tekkeönü Plajı

Bartın – Kurucaşile yolu üzerinde Ovatekkeönü sınırları içerisinde, Kurucaşile’nin 9 kilometre batısında bulunmaktadır. Yaklaşık 300 metrelik doğal sığ kumsalı ile yaz aylarında yoğun rağbet görmektedir. Hisar (Tekkeönü) Köyü, plajı, kalesi, …

Kapısuyu Plajı

Kurucaşile ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Kapısu köyü’nde bulunmaktadır. 1 kilometre uzunluğunda kumsalı, yerli halk kadar çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçiler tarafından da tercih edilmektedir.

Çakraz Plajı

Amasra merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Altın sarısı kumsalı masmavi deniziyle Amasra yakınlarındaki güzel kumsallardan biridir. Doğal güzelliğini korumakta olan Çakraz’da yan yana 2 farklı plaj bulunmaktadır.

Gezen Yaylası

Bartın’ın Ulus ilçesinin Ardıç bölgesinde bulunan yaylalardır. Aralarında 8 kilometre mesafe vardır. Kuş ve yaban hayatı yönüyle oldukça zengin yaylalardır. Gezen Yaylası

Kızılkum Plajı

Bartın’ın kuzeybatısında ve 27 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. 3 kilometrelik uzunluğuyla yörenin en uzun plajlarındandır. Bozulmamış doğası, geniş kumsalı ve masmavi deniziyle ziyaretçilere çeşitli aktiviteler sunmaktadır.

Bartın Irmağı

Bartın’ın en önemli akarsuyu, M.Ö.’ki yıllarda Parthenios adı ile anılan ve kente adını veren Bartın ırmağıdır. Bartın ırmağının iki ana kolunu oluşturan Kocaçay ve Kocanazçayı, Bartın merkezinde Gazhane Burnu’nda birleşip …

İnkumu Plajı

Bartın il merkezi sınırları içerisinde yer alan, yaklaşık 3 km uzunluğunda olan plaj her yıl binlerce deniz ve seyahat severleri misafir etmektedir. Çabuk derinleşmeyen yapıya, dalganın olmadığı dönemlerde çarşaf gibi …

Güzelcehisar Plajı

Plaj ve doğa severlerin ilgisini çeken, Bartın il merkezine 17 km uzaklıktaki çok temiz ve 3 milyon yıllık lav kayalarına sahiplik yapan plajlardan birisidir. 2 km uzunluğundaki plaj yöre halkının …

Güzelcehisar Lav Sütunları ve Seyir Terası

Bartın’ın Güzelcehisar sahilinde, volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesi sonucu 80 milyon yıl önce oluşmuştur. Ahşap yürüyüş yolları, seyir terası ve iskele yapılarak seyrine doyulmayan manzarası ziyaretçilerin görseline sunulmaktadır.  

Mugada Plajı

Bartın şehir merkezine 15 km uzaklıkta ve 2 km uzunluğundaki plaj; doğası, kır lokantaları ve kolay ulaşım sağlayan yolu ile yöre halkının ve çevre illerden gelenlerin tercih ettiği bir sayfiye …

Zonguldak Şehir Ormanı

Zonguldak Merkez ilçesi Elvanpazarcık beldesi, Kaymakdere mevkiinde yer almaktadır. Çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, seyir terası, yağmur barınağı, çadır kamp alanı, ahşap köprü, gölet ve otopark bulunmaktadır. Orman içinde çok …

Uzun Mehmet Anıtı

Zonguldak-Kozlu karayolu üzerinde, kent merkezine yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Anıt, 1973 yılında, projenin mimarı Yılmaz Soylu denetiminde 3 ay içinde yapılmıştır. Anıtı, Zonguldak’ın sahibi üç şehit (şehit asker, şehit madenci …

Kestaneci Mesire Alanı

Kdz. Ereğli ilçesinde Kestaneci Mahallesi bulunmaktadır. Hayvanat bahçesi, yöresel ürün stantları, çocuk oyun parkının bulunduğu piknik alanında birde kır kahvesi bulunmaktadır. Çeşitli aktivite türlerine olanak sağlayan mesire alanı birçok ziyaretçiyi …

Danaağzı Tabiat Parkı

Zonguldak’ın dördüncü, ülkenin 190. tabiat parkı, Kdz. Ereğli sınırları içerisinde yer alan Danaağzı Mevkii olarak ilan edilmiştir. Tepeören Köyü yakınlarındaki 57 hektarlık bir alandır. Bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine …

Tarihi Kok Fabrikası ve Bacası

Zonguldak ilinde, 63 metre yüksekliğindeki baca tuğla örgülü olup demir bileziklerle sağlamlaştırılmıştır. Bacanın üst kısmı eğiktir. Baştarla Mahallesi’ne kurulan Cumhuriyet’in ilk sanayi tesislerinden Üzülmez Kok Fabrikası’nın açılışı, 1935’te dönemin Başbakanı …

Değirmenağzı Şelaleleri

Değirmenağzı Deresi üzerinde bulunan şelaleler irili ufaklı pek çok şelaleden oluşmaktadır. Değirmenağzı deresinin, 595 metre rakımlı tepesinden akan şelale doğa ile bütünleşmiş bir görsel sunmaktadır.

İnağzı Mağarası

Zonguldak ilinde, şehir içinde bir mağaradır ve Kilimli yolunun 15 kilometresinde deniz kıyısında bulunmaktadır. Toplam uzunluğu 800 metre olan mağaraya denize bakan fosil ağızla girilmektedir. 50 metreden itibaren bir insanın …

Harmankaya Kanyonu ve Şelaleleri

Harmankaya Kanyonu, Zonguldak şehir merkezine yakınlığı ile dikkat çeken son derece eşsiz bir doğa harikasıdır. Şelalelerin yer aldığı vadi içine orman içindeki patika yoldan iniş yapılır. Alanın mevcuttaki zorlu coğrafyasına …

Kadıoğlu Mozaikleri

Kadıoğlu Mozaikleri, Zonguldak-Çaycuma- Kadıoğlu köyü, Çobanhasanlar mahallesinde bulunmaktadır. 2008-2011 yılları arasında Ereğli Müzesi tarafından bölgede yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Kalıntıların MS 3. yy ait bir çiftlik evine (Villa …

Göleviç Mağaraları ve Şelalesi

Kdz. Ereğli ilçesi Süleymanbeyler Köyü sınırları içinde bulunmaktadır. Bu mekvide bulunan mağaralarda, antik dönemlerden kalma duvar çizimleri bulunmaktadır. Mağaraların yakınında Göleviç Şelalesi’de bulunmaktadır. Mağara ve şelale ile ziyaretçilere farklı deneyimler …

Güneşli Şelalesi

Güneşli Şelalesi Çaylıoğlu beldesine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Orman içinden akan Kayalıdere Çayı üzerinde bulunmaktadır. Etrafı yer yer kayalık, yer yer ağaçlarla kaplı olan çaydaki şelaleler, doğaseverler tarafından …

İnönü Mağarası

Zonguldak ili, Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Alacabük köyü sınırları içinde bulunmaktadır. 2017 yılında gerçekleştirilen ilk dönem kazılarında, gerek Batı Karadeniz Bölgesi gerekse Anadolu Arkeolojisi açısından önemli sonuçlara ulaşılmıştır.

Ilıksu Mağarası

Zonguldak-Ereğli karayolu üzerinde, deniz kenarında bulunan mağaranın içerisinde yer altı nehri bulunmaktadır. Uzunluğu 800 metre olan mağara ağzından içeriye girildiğinde travertenlerle karşılaşılmaktadır. Travertenlerin altında sifon bulunmaktadır. Mağara içerisinde bulunan sudan …

Çayırköy Mağarası ve Değirmen

Zonguldak-Çaycuma karayolunun 10. kilometresindeki Güdüllü Köyü’nün 3 kilometre kuzeyindeki Çayırköy’ e 1 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Sofular ve Eğridere suları Çayırköy mağara giriş ağzından batıp, 1004 metre yerin altından ilerleyerek Çayırköy’den …

Sofular Mağarası

Zonguldak ili, eski Zonguldak-Çaycuma karayolunun 10. kilometresinde, Sofular Vadisi’nin yamaçlarında bulunmaktadır. Mağaranın Prehistorik Çağlarda oluşumu tamamladığı bilinmektedir. Mağara 1,5 kilometre uzunluğunda olup, oldukça dik bir kuyunun sol yanından içerisine inilmektedir. …

Kızılelma – Cumayanı Mağara Sistemi

Türkiye’nin en uzun mağaralarından bir olan Kızılelma Mağarası Zonguldak ili Gelik bölgesinde Ayiçi köyünde Kızılelma semtinde bulunmaktadır. Düden şeklinde gelişen mağara Ayiçi Dere ve Aydın Dere’nin sularını toplar. Mağaraya 30×10 …

Filyos Çayı

Filyos Çayı; Köroğlu Dağları, Bolu Dağları ve Ilgaz Dağlarından gelen çayların toplanıp, bir araya getirdiği çaydır. 228 kilometre uzanan çay, Zonguldak’ın Filyos beldesinde Karadeniz’e dökülür. Bulunduğu vadinin flora ve fauna …

Filyos Plajı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde bulunur. Filyos Çayı’nın batısında, oldukça geniş bir kumsal alan bulunmaktadır. Filyos Plajı’nda, Abacık Mevkii’nden kaleye kadar denize girme imkânı mevcuttur. Plaj, limanın her iki …

Filyos Kuş Cenneti – Filyos Deltası

Filyos Deltası Batı Karadeniz Bölgesi’nde Kızılırmak Deltası ile Sakarya Nehri arasında bulunan önemli bir deltadır. Nehirlerin denizlere karıştığı alanlarda oluşan deltalar biyolojik çeşitliliğin ve buna bağlı olarak kuş çeşitliliğinin en …

Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası

Av turizmine ve av yaban hayatı değerlerine dayalı doğa turizmi Zonguldak’ta önemli yer tutmaktadır. Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Zonguldak Devrek’te bulunan bir sahadır. Av ve yaban hayatı yönetiminde biyoçeşitlilik …

Bacaklı Yaylası

Bacaklı Yaylası Zonguldak’ın en yüksek yeri konumundadır. Rakımı 1.500 metredir. Kuş ve yaban hayatı yönüyle zengin yaylalardır. Bölüklü Yaylası Zonguldak’ın en yüksek noktası olan Bacaklı Yayla’nın eteklerindedir. Halen yaylacılık gelenekleri …

Gümeli Tabiat Anıtı

Alaplı ilçesi Gümeli Ormanları içerisinde, taşıdığı tabii kaynak değerleri sebebi ile 2550 dekarlık alan 11 Mart 2008 tarihinde Gümeli Tabiat Anıtı olarak ilan edilmiştir. Sahanın en önemli özelliği; 1987 ve …

Bostandüzü Mesire Alanı

Devrek ilçesi Akçasu köyünde bulunmaktadır. Yaklaşık 3,5 hektarlık bir alan üzerinde kurulmuştur. Barındırdığı ağaçlar, küçük akarsular ile doğa ile iç içe olan bir alandır. Kamp ve karavan turizmi için son …

Çanakçılar Hayvanat Bahçesi ve Botanik Alanı

Zonguldak Gökçebey’deki Çanakcılar Tesislerindeki 140.000 m2‘lik açık işletme alanının 30 dönümlük bölümünde yer alan Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesinde 75 farklı türden 850 hayvan ve onlarca çeşit bitki yaşamaktadır. Büyükten …

Cehennemağzı Mağaraları

İl merkezine 50 km uzaklıktaki Ereğli’de bulunan yan yana sıralanmış 3 mağaranın ortak adıdır. Bu mağaralar volkanoklastik kayaçlar içerisinde gelişmiştir. Mağaraların ikisinde göl bulunmaktadır. Birinci mağara 2 bölümden oluşmaktadır. İlk …

Türkali Sahili

Zonguldak ilinin Kilimli ilçesinde bulunan 2 kilometrelik uzunluğunda, ilin en uzun ve en temiz sahillerinden biridir. 2012 tarihinde Göbü Plajı ve Türkali Plajı (Mavi Bayrak) iyi kalitede su olarak kaydedilmiştir. …

Kapuz Plajı

Kapuz Plajı, Karadeniz’deki 7 mavi bayraklı plajdan biri olmasının yanı sıra Zonguldak’taki tek mavi bayraklı plaj olma özelliğine sahiptir. Zonguldak şehir merkezinde yer alan Kapuz Plajı, 180 metre uzunluğa ve …

Değirmenağzı Plajı

Zonguldak ili Kozlu ilçeside bulunmaktadır. İlçe merkezimizde yer alan ve bu yönüyle çoğunlukla tercih edilen plajlardan biridir. Geniş kumsalı, berrak denizi ve çevresindeki tesisler ile ziyaretçilere çeşitli aktiviteler sunmaktadır.

Ilıksu Plajı

Zonguldak ili Kozlu ilçesi Aşağıçayır Köyü Ilıksu Mevkii’nde bulunmaktadır. Büfe, ilkyardım, ankesörlü telefon, çay bahçesi ve restoran gibi tesisler içermekte olan plaj yaz aylarında ilgi görmektedir.Zonguldak ili Kozlu ilçesi Aşağıçayır …

Kdz. Ereğli Kent Müzesi

Zonguldak ili Kdz. Ereğli ilçesinde bulunan müze 2 Aralık 2014 tarihinde hizmete açılmıştır. Kent Müzesi Binası 19.yüzyılda yapılan kâgir bir yapıdır. Geleneksel Kdz. Ereğli konutu özelliklerini taşıyan yapı, yerel malzemeler …

Gökgöl Mağarası

Zonguldak-Ankara karayolunun 5. kilometresinde Üzülmez bölgesinde yol üzerinde bulunmaktadır. Kollarıyla birlikte toplam uzunluğu 3350 metre ile Zonguldak’ın en uzun ikinci mağarası olan Gökgöl, değişik özelliklere sahip 4 belirgin kattan meydana …

Varagel Tüneli (Fener Tünelleri)

Endüstriyel amaçlı kullanım için yapılan bu tünel, deniz kenarında, karstik yapısal özellik taşıyan kayalık içine yapılmıştır. Bu özelliği doğal mirasa katkı sağlamaktadır. Endüstride kullanılan bir değer olduğu için kültürel endüstri …

Fener Mahallesi

Zonguldak kenti kömür-emek üzerine gelişen bir kimlik ifade eder. Zonguldak kent merkezinin kuzeydoğusunda Karadeniz’e doğru uzanan burun kısmında yer alan mahalledir. 1893/1896 yılında yöredeki kömür üretim ocaklarına sahip olan Fransız …

Köseağzı Plajı

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesi kıyı şeridinde bulunmaktadır. Yeşil ve mavinin buluştuğu,doğallığını kaybetmemiş bir plajdır.

Kzd. Ereğli Belediye Plajı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğunda kumsalı bulunan bir plajdır. Belediye tarafından işletilmekte olan halk plajına yer halkın yanısıra Ankara, Bolu, Sakarya, Düzce gibi çevre illerden de ziyaretçiler …

Alaplı Plajı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yer almaktadır. Belediye tarafından işletilmekte olan bir halk plajıdır. Yeşille mavinin buluştuğu plaj, temiz ve geniş bir sahile sahiptir. Oturma ve dinlenme alanlarındaki sandalye ve masaları ile …

Çaycuma Mesire Alanı

Zonguldak Çaycuma ilçesi İstasyon Mahallesi’nde bulunmaktadır. İşletme tesisleri, çocuk oyun alanları ve piknik alanı bulunmaktadır. Çeşitli aktivite türlerine olanak sağlayan mesire alanı birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Akçahatipler Köyü Merkez Camisi

Zonduldak Çaycuma ilçesinde Akçahatipler köyünde bulunmaktadır. İnşaatında çivi kullanılmayan Akçahatipler Köyü Merkez Camisi 200 yıldır kullanılmaktadır. Resmi kayıtlarda kim tarafından inşa edildiği bilinmeyen iki katlı ahşap cami, Anadolu’nun ahşap mimarisinin …