Ovacık Çullu Böreği

ÖNEMLİ DENEYİMLER

Yöresel lezzetleri deneyimlemek (Ovacık Çullu Böreği tadımı)

EYLEMLER

1
Gastronomi Turizmi- Yöresel yemek yapan yiyecek-içecek ünitelerinin açılması
2
Doğa turizmi değerleri yanında gastronomi değerlerinin sunulması ile ziyaretçilerin yöre halkına daha fazla gelir bırakmasının desteklenmesi ve üretimin sürekliliği sağlanması bu sayede yöredeki yemek kültürünün korunması (Pilot uygulama olarak kırsal mirasa sahip olması yönünden Yörük Köyü organik ürünleri, köy pazarlarına ilgi duyanlar için önemli bir alternatif olabilir)
3
Yöresel nitelikte ticari mutfaklarda çalışacak ve kitlesel üretim yapabilme becerisine sahip nitelikli elemanların yetiştirilmesinin sağlanması
4
Yöresel nitelikteki lokum, reçel, marmelat, pekmez, tarhana, yayım, asma yaprağı küçük atölyelerde canlı performansla ziyaretçilerle birlikte yapılarak satışa sunulması
5
Yöresel yemek kültürünün yaygınlaştırılması, envanter oluşturulması, yerel ve ulusal düzeyde tanıtılması
6
Yöresel üretilen yiyecek, içecek ve hediyelik ürünlere yönelik standartlar oluşturulması, bu standartları taşıyan işletmelerin ve ürünlerin belirlenecek bir logo ile tescillenmesi, tescil logosuna sahip olan işletmelerin, yöresel kalite standart logosunu görünür kılmaları ve ziyaretçilerini bilgilendirmeleri konusunda yönlendirilmeleri
7
Yöresel üretimi yapılan gıda maddelerine yönelik yöreye özgü ambalajlama yapılarak markalaşması sağlandıktan sonra satışının yapılması
8
Yeni ürünlerin geliştirilmesi, yeni dizaynlar, yerel kültür elemanlarının figüre edilmesi, bilinmeyen veya kaybolmaya yüz tutmuş, yöresel yemeklerin sunulabilir hale getirilmesi bunların kataloglar halinde basımının sağlanması
9
Turistlere yönelik yöresel nitelikte ürün üretimi yapacak insan gücünün yetiştirilmesinin sağlanması
10
Tüm bölgede Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvurularının yapılması mevcut başvuruların takip edilmesi
0 0 votes
Article Rating
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments