ÖNEMLİ DENEYİMLER
Kestane hasadına katılmak (Bartın Kestanesi)
EYLEMLER
1
Doğa turizmi değerleri yanında gastronomi değerlerinin sunulması ile ziyaretçilerin yöre halkına daha fazla gelir bırakmasının desteklenmesi ve üretimin sürekliliği sağlanması bu sayede yöredeki yemek kültürünün korunması (Pilot uygulama olarak kırsal mirasa sahip olması yönünden Yörük Köyü organik ürünleri, köy pazarlarına ilgi duyanlar için önemli bir alternatif olabilir)
2Geleneksel yaşam tarzı ve kültüre ilişkin olarak doğadan toplanan veya üretilen gıda maddeleri, doğal materyalden üretilen el sanatları vb. değerlerin tespiti, satılabilir hale getirilmesi, sözlü değerlerin envanteri, bunların turizme sunulabilir hale getirilmesi
3Hediyelik eşya sektörü yörenin tanıtımında ve yöreye gelir bırakmada öncelikli olarak planlanıp seçkin çok tercih edilen tüm doğal değerlerin bulunduğu yerlerde hediyelik eşya satış stantlarının oluşturulması. Hediyelik eşyaların yöresel dokuya uygun ve yöresel doğal değerleri, doğaya dayalı kırsal mirası yansıtıcı özellikler içermesi,
4Yöresel üretilen yiyecek, içecek ve hediyelik ürünlere yönelik standartlar oluşturulması, bu standartları taşıyan işletmelerin ve ürünlerin belirlenecek bir logo ile tescillenmesi, tescil logosuna sahip olan işletmelerin, yöresel kalite standart logosunu görünür kılmaları ve ziyaretçilerini bilgilendirmeleri konusunda yönlendirilmeleri
5Yöresel üretimi yapılan gıda maddelerine yönelik yöreye özgü ambalajlama yapılarak markalaşması sağlandıktan sonra satışının yapılması
6Küre Dağları'nda Yöresel Ekonominin ve Sürdürülebilir Turizmin/Eko-turizmin Geliştirilmesi
7Turistlere yönelik yöresel nitelikte ürün üretimi yapacak insan gücünün yetiştirilmesinin sağlanması
8Yeni ürünlerin geliştirilmesi, yeni dizaynlar, yerel kültür elemanlarının figüre edilmesi, bilinmeyen veya kaybolmaya yüz tutmuş, yöresel yemeklerin sunulabilir hale getirilmesi bunların kataloglar halinde basımının sağlanması
Abone ol
Login
0 Yorum