ÖNEMLİ DENEYİMLER
Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivaline katılmak
EYLEMLER
1
Bartın ilinde öne çıkan yerel ürünlerin coğrafi işaret kapsamında tescillenmesi süreci
2Yöresel yemek kültürünün yaygınlaştırılması, envanter oluşturulması, yerel ve ulusal düzeyde tanıtılması
3Yöresel üretilen yiyecek, içecek ve hediyelik ürünlere yönelik standartlar oluşturulması, bu standartları taşıyan işletmelerin ve ürünlerin belirlenecek bir logo ile tescillenmesi, tescil logosuna sahip olan işletmelerin, yöresel kalite standart logosunu görünür kılmaları ve ziyaretçilerini bilgilendirmeleri konusunda yönlendirilmeleri
4Yöresel üretimi yapılan gıda maddelerine yönelik yöreye özgü ambalajlama yapılarak markalaşması sağlandıktan sonra satışının yapılması
5Hediyelik eşya sektörü yörenin tanıtımında ve yöreye gelir bırakmada öncelikli olarak planlanıp seçkin çok tercih edilen tüm doğal değerlerin bulunduğu yerlerde hediyelik eşya satış stantlarının oluşturulması. Hediyelik eşyaların yöresel dokuya uygun ve yöresel doğal değerleri, doğaya dayalı kırsal mirası yansıtıcı özellikler içermesi,
6Yeni ürünlerin geliştirilmesi, yeni dizaynlar, yerel kültür elemanlarının figüre edilmesi, bilinmeyen veya kaybolmaya yüz tutmuş, yöresel yemeklerin sunulabilir hale getirilmesi bunların kataloglar halinde basımının sağlanması
7Turistlere yönelik yöresel nitelikte ürün üretimi yapacak insan gücünün yetiştirilmesinin sağlanması
8Geleneksel yaşam tarzı ve kültüre ilişkin olarak doğadan toplanan veya üretilen gıda maddeleri, doğal materyalden üretilen el sanatları vb. değerlerin tespiti, satılabilir hale getirilmesi, sözlü değerlerin envanteri, bunların turizme sunulabilir hale getirilmesi
Abone ol
Login
0 Yorum