ÖNEMLİ DENEYİMLER
Köy yaşamı ve yerel kültürü deneyimlemek
Tarihi kasaba ve şehirlerle zengin mirası keşfetmek
Özgün geleneksel Batı Karadeniz kültür ve yaşam biçimlerini tanımak ve keşfetmek
Yöreye özgü mimari yapıyı gözlemleme
Yöresel lezzetleri deneyimlemek (Safranbolu lokumu, Safranbolu baklavası, közde kahve, yaprak sarması, peruhi, bükme, kuyu kebabı, cevizli yayım, safranlı zerde, Bağlar gazozu, kiren şerbeti vb.)
EYLEMLER
1
Doğa turizmi değerleri yanında gastronomi değerlerinin sunulması ile ziyaretçilerin yöre halkına daha fazla gelir bırakmasının desteklenmesi ve üretimin sürekliliği sağlanması bu sayede yöredeki yemek kültürünün korunması (Pilot uygulama olarak kırsal mirasa sahip olması yönünden Yörük Köyü organik ürünleri, köy pazarlarına ilgi duyanlar için önemli bir alternatif olabilir)
2Yörük Köyü'nün etnografik kültürünün ziyaretçilere sunulması için gereken altyapıların geliştirilmesi
Abone ol
Login
0 Yorum