ÖNEMLİ DENEYİMLER
Safran hasadı şenliklerine katılmak
Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivaline katılmak
Yöresel lezzetleri deneyimlemek (Safranbolu lokumu, Safranbolu baklavası, közde kahve, yaprak sarması, peruhi, bükme, kuyu kebabı, cevizli yayım, safranlı zerde, Bağlar gazozu, kiren şerbeti vb.)
EYLEMLER
1
Safranbolu'nun sahip olduğu değerleri ön plana çıkarıcı etkinlikler düzenlenmesi
2Turistlere yönelik olarak safran toplama dönemlerinde tur organizasyonları düzenlenmesi
3Safranbolu'nun somut ve somut olmayan kültürel mirası ile ilgili tarama yapılarak yeni değerlerin koruma altına alınması
4Yöresel üretilen yiyecek, içecek ve hediyelik ürünlere yönelik standartlar oluşturulması, bu standartları taşıyan işletmelerin ve ürünlerin belirlenecek bir logo ile tescillenmesi, tescil logosuna sahip olan işletmelerin, yöresel kalite standart logosunu görünür kılmaları ve ziyaretçilerini bilgilendirmeleri konusunda yönlendirilmeleri
5Yöresel üretimi yapılan gıda maddelerine yönelik yöreye özgü ambalajlama yapılarak markalaşması sağlandıktan sonra satışının yapılması
6Turistlere yönelik yöresel nitelikte ürün üretimi yapacak insan gücünün yetiştirilmesinin sağlanması
7Yeni ürünlerin geliştirilmesi, yeni dizaynlar, yerel kültür elemanlarının figüre edilmesi, bilinmeyen veya kaybolmaya yüz tutmuş, yöresel yemeklerin sunulabilir hale getirilmesi bunların kataloglar halinde basımının sağlanması
8Geleneksel yaşam tarzı ve kültüre ilişkin olarak doğadan toplanan veya üretilen gıda maddeleri, doğal materyalden üretilen el sanatları vb. değerlerin tespiti, satılabilir hale getirilmesi, sözlü değerlerin envanteri, bunların turizme sunulabilir hale getirilmesi
Tanıtım Malzemeleri
Abone ol
Login
0 Yorum