ÖNEMLİ DENEYİMLER
Safranbolu Çavuş Üzümü bağ bozumuna katılmak
EYLEMLER
1
Safranbolu'nun sahip olduğu değerleri ön plana çıkarıcı etkinlikler düzenlenmesi
2Ekolojik ürün satış merkezleri kurulması (ekolojik ve doğadan toplanan ürünlerin satışına yönelik satış yerlerinin oluşturulması, vatandaşların üretim ve satış için yönlendirilmesi)
3Ekolojik ürün üretimi ve satış merkezlerinin desteklenmesi
4Yöre insanının ürettiği ekolojik ve doğadan toplanan ürünlerin satışına yönelik her ilçede en az 1 tane olmak üzere 10 adet satış yerlerinin oluşturulması, vatandaşların üretim ve satış için yönlendirilmesi
5Safranbolu'nun somut ve somut olmayan kültürel mirası ile ilgili tarama yapılarak yeni değerlerin koruma altına alınması
6Yeni ürünlerin geliştirilmesi, yeni dizaynlar, yerel kültür elemanlarının figüre edilmesi, bilinmeyen veya kaybolmaya yüz tutmuş, yöresel yemeklerin sunulabilir hale getirilmesi bunların kataloglar halinde basımının sağlanması
7Tüm bölgede Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvurularının yapılması mevcut başvuruların takip edilmesi
8Yöresel üretimi yapılan gıda maddelerine yönelik yöreye özgü ambalajlama yapılarak markalaşması sağlandıktan sonra satışının yapılması
9Geleneksel yaşam tarzı ve kültüre ilişkin olarak doğadan toplanan veya üretilen gıda maddeleri, doğal materyalden üretilen el sanatları vb. değerlerin tespiti, satılabilir hale getirilmesi, sözlü değerlerin envanteri, bunların turizme sunulabilir hale getirilmesi
Abone ol
Login
0 Yorum