ÖNEMLİ DENEYİMLER
Yöresel lezzetleri deneyimlemek (Eskipazar Peyniri tadımı)
EYLEMLER
1
Yöresel nitelikte ticari mutfaklarda çalışacak ve kitlesel üretim yapabilme becerisine sahip nitelikli elemanların yetiştirilmesinin sağlanması
2Yöresel nitelikteki lokum, reçel, marmelat, pekmez, tarhana, yayım, asma yaprağı küçük atölyelerde canlı performansla ziyaretçilerle birlikte yapılarak satışa sunulması
3Yöresel yemek kültürünün yaygınlaştırılması, envanter oluşturulması, yerel ve ulusal düzeyde tanıtılması
4Yöresel üretilen yiyecek, içecek ve hediyelik ürünlere yönelik standartlar oluşturulması, bu standartları taşıyan işletmelerin ve ürünlerin belirlenecek bir logo ile tescillenmesi, tescil logosuna sahip olan işletmelerin, yöresel kalite standart logosunu görünür kılmaları ve ziyaretçilerini bilgilendirmeleri konusunda yönlendirilmeleri
5Yöresel üretimi yapılan gıda maddelerine yönelik yöreye özgü ambalajlama yapılarak markalaşması sağlandıktan sonra satışının yapılması
6Gastronomi Turizmi- Yöresel yemek yapan yiyecek-içecek ünitelerinin açılması
7Turistlere yönelik yöresel nitelikte ürün üretimi yapacak insan gücünün yetiştirilmesinin sağlanması
8Yeni ürünlerin geliştirilmesi, yeni dizaynlar, yerel kültür elemanlarının figüre edilmesi, bilinmeyen veya kaybolmaya yüz tutmuş, yöresel yemeklerin sunulabilir hale getirilmesi bunların kataloglar halinde basımının sağlanması
9Geleneksel yaşam tarzı ve kültüre ilişkin olarak doğadan toplanan veya üretilen gıda maddeleri, doğal materyalden üretilen el sanatları vb. değerlerin tespiti, satılabilir hale getirilmesi, sözlü değerlerin envanteri, bunların turizme sunulabilir hale getirilmesi
10Doğa turizmi değerleri yanında gastronomi değerlerinin sunulması ile ziyaretçilerin yöre halkına daha fazla gelir bırakmasının desteklenmesi ve üretimin sürekliliği sağlanması bu sayede yöredeki yemek kültürünün korunması (Pilot uygulama olarak kırsal mirasa sahip olması yönünden Yörük Köyü organik ürünleri, köy pazarlarına ilgi duyanlar için önemli bir alternatif olabilir)
Abone ol
Login
0 Yorum