Amasra Salatası

27 farklı sebze türü kullanılarak yapılan bir salatadır. Hem sağlıklı hem besleyici, hem de zengin içerikli olan salatanın ünü ülkemizin dışına kadar taşmıştır. Her malzemesi özenle hazırlanan, salata tabağında belli bir düzen içinde yerleştirilen malzemeler ile sunum hazırlanmaktadır.

GEZİLECEK YERLER

ÖNEMLİ DENEYİMLER

Yöresel lezzetleri deneyimlemek (Sahilde yer alan lokantalarda taze balık ile birlikte ünlü Amasra salatasından yemek )

EYLEMLER

1
Yöresel nitelikte ticari mutfaklarda çalışacak ve kitlesel üretim yapabilme becerisine sahip nitelikli elemanların yetiştirilmesinin sağlanması
2
Yöresel nitelikteki lokum, reçel, marmelat, pekmez, tarhana, yayım, asma yaprağı küçük atölyelerde canlı performansla ziyaretçilerle birlikte yapılarak satışa sunulması
3
Yöresel yemek kültürünün yaygınlaştırılması, envanter oluşturulması, yerel ve ulusal düzeyde tanıtılması
4
Yöresel üretilen yiyecek, içecek ve hediyelik ürünlere yönelik standartlar oluşturulması, bu standartları taşıyan işletmelerin ve ürünlerin belirlenecek bir logo ile tescillenmesi, tescil logosuna sahip olan işletmelerin, yöresel kalite standart logosunu görünür kılmaları ve ziyaretçilerini bilgilendirmeleri konusunda yönlendirilmeleri
5
Yöresel üretimi yapılan gıda maddelerine yönelik yöreye özgü ambalajlama yapılarak markalaşması sağlandıktan sonra satışının yapılması
6
Bartın’a özgü yöresel yemeklerin menülere eklenmesi için işletmelerin teşvik edilmesi ve konusunda usta aşçılar yetiştirilmesi, TAFED (Türkiye Aşçılar Federasyonu) ile iletişime geçilerek yöresel yemeklerin sunum tarzları konusunda işletme çalışanlarına eğitimler verilmesi
7
Gastronomi Turizmi- Yöresel yemek yapan yiyecek-içecek ünitelerinin açılması
8
Turistlere yönelik yöresel nitelikte ürün üretimi yapacak insan gücünün yetiştirilmesinin sağlanması
9
Yeni ürünlerin geliştirilmesi, yeni dizaynlar, yerel kültür elemanlarının figüre edilmesi, bilinmeyen veya kaybolmaya yüz tutmuş, yöresel yemeklerin sunulabilir hale getirilmesi bunların kataloglar halinde basımının sağlanması
10
Doğa turizmi değerleri yanında gastronomi değerlerinin sunulması ile ziyaretçilerin yöre halkına daha fazla gelir bırakmasının desteklenmesi ve üretimin sürekliliği sağlanması bu sayede yöredeki yemek kültürünün korunması (Pilot uygulama olarak kırsal mirasa sahip olması yönünden Yörük Köyü organik ürünleri, köy pazarlarına ilgi duyanlar için önemli bir alternatif olabilir)
11
Geleneksel yaşam tarzı ve kültüre ilişkin olarak doğadan toplanan veya üretilen gıda maddeleri, doğal materyalden üretilen el sanatları vb. değerlerin tespiti, satılabilir hale getirilmesi, sözlü değerlerin envanteri, bunların turizme sunulabilir hale getirilmesi

Tanıtım Malzemeleri

Poster
Instagram
Banner
0 0 votes
Article Rating
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments