Batı Karadeniz turizm çalışmaları kapsamında yapılan 60 derinlemesine görüşme tamamlandı

TR81 Batı Karadeniz Bölgesi Turizm Değerleri ve Potansiyeli Hakkında Anket Uygulamaları ve Derinlemesine Mülakatlar Çalışması kapsamında, bölgede kültür ve turizm alanında faaliyet gösteren kişilerin görüş, düşünce ve önerileri hakkında bilgi alınması amacıyla yüz yüze görüşmeler (mülakatlar) yapılmıştır.

TR81 Batı Karadeniz Bölgesi’nde yapılan derinlemesine mülakatlar, turizm değerlerinin ve algısının doğru, katılımcı yaklaşımla tespit edilebilmesi ve bölgenin turizm potansiyelinin doğru değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Mülakatlar Zonguldak, Karabük ve Bartın illerini içine alan TR81 Bölgesinde ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından önerilen isimlerle gerçekleştirilmiştir. Toplamda 64 kişi ile görüşülmüştür.

Yapılan derinlemesine mülakatlar içeriklerine göre 6 ana başlık halinde incelenmiştir. Başlıklar oluşturulurken, incelenen önceki çalışmalarda temel olan konular ve mülakat yapılan paydaşların değindiği ana konular dikkate alınmıştır. Bu başlıklar şu şekildedir:

  • Doğal ve Kültürel Mirası Koruma,
  • Turizm Ürünlerini ve Deneyimlerini Çeşitlendirmek,
  • Hizmet Kalitesi ve Geliştirilmesi,
  • Planlama ve Altyapı,
  • İnsan Kaynakları ve Yerel Farkındalık,
  • Tanıtım ve pazarlama.

‘Doğal ve Kültürel Mirası Koruma’ başlığı altında; kültür turizmi, doğa ve macera turizmi, kültürel mirası koruma ve kültür turizmi, doğal mirası koruma, endüstriyel mirasın korunması ve turizmi konusunda paydaşların fikir ve önerileri yer almaktadır.

‘Turizm Ürünlerini ve Deneyimlerini Çeşitlendirmek’ başlığı turizmin çeşitlendirilmesi, turizm altyapısı, turizmi destekleyici aktiviteler, mevcut ve potansiyel değerler, konaklama süresi, turizm ürünleri, turizmin turist profilini ve hedef kitlesini kapsamaktadır.

Mülakatlarda yer alan konaklama, yeme-içme tesisleri ve bu tesislerin hizmet kalitesi, tur acenteleri ile turizm sektörü konuları ‘Hizmet Kalitesi ve Geliştirilmesi’ başlığı altında incelenmiştir.

‘Planlama ve Altyapı’ başlığında ise yerel yönetimler, sosyo-kültürel hayat, iş birliği, üst ve alt ölçek hedeflerin ilişkisi, kentsel altyapı ve planlama konuları yer almaktadır.

Bölgede bulunan rehberler, turizm okulları, halkın farkındalığı ve insan kaynakları ile ilgili mülakatlardan toplanan veriler ‘İnsan Kaynakları ve Yerel Farkındalık’ başlığı altında incelenmiştir.

‘Tanıtım ve Pazarlama’ başlığı bölgenin turizm değerlerinin bilinirliğini arttırmak ve bölgenin tanıtım çalışmalarını arttırmak için neler yapılması gerektiğine dair faaliyetleri kapsamaktadır.

 

Mülakat yapılan Kişilerin Listesi aşağıdaki gibidir:

Mustafa Artar Şahin Yıldırım Tansel Işık
Kamuran Ayyıldız Recep Civelek Muhsin Maden
Hasan Hüseyin Uzun Nazan Aygür Abdullah Bakır
Kadir Çetin Aşkın Uzunkara Şaban İncebacak
Fahri Kara İbrahim Kılıç Mehmet Ören
Ünal Tolun Fatih Gökmen O. İsmail Tımar
Mustafa Kemal Ergüder Onur Şen Şaban Vural
Ergül Sönmez İbrahim Canbulat Kamil Şen
Nuray Türker Onur Bıyıklı Timur Sabcıoğlu
Bahadır Acar Metin Ertürk Hakkı Koç
Ferhat Uzun Nazmi Özden Çetin Asma
Aydın Taşkın Ozan Acun Sezgin Örmeci
Tuna Aratoğlu Yavuz Kara Şenol Hakan Kutoğlu
Mustafa Sözen Ekrem Murat Zaman Ferhan Bostancı
Gülsüm Yılmaz Rıza Cici Ahmet Mercan
Gürdal Özçakır Nilgün Efes Suat Önder
Kurtuluş Ayyıldız Sabire Başaran Mehmet Kolu
Hüseyin Boran Ayşegül Yaylı Fatma Bağdatlı Çam
Seyhan Keserci Yusuf Varnalı İbrahim Şahin
Aytekin Kuş Mehmet Baki Duvan İbrahim Ertuğrul
0 0 votes
Article Rating
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments