Karabük Odak Grup Toplantısı yapıldı

Faaliyetin Amacı

Türkiye 2023 yılı hedefleri doğrultusunda dünyanın en çok turist çeken ve en fazla turizm geliri elde eden ilk beş ülkesinden biri olmayı amaçlamaktadır. TR81 Batı Karadeniz Bölgesi 2014- 2023 Bölge Planında bölgenin gelişme eksenlerinden bir tanesi turizmin çeşitlendirilerek geliştirilmesi olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ile uyumlu şekilde turizm alternatiflerini geliştirerek, doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma kullanma dengesi içinde değerlendirerek bölgenin turizmden alacağı payın artırılması amaçlanmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda bölgenin iyi tanınması ve paydaşların tespit edilmesi hedeflenmiş; Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilecek TR81 Batı Karadeniz Bölgesi Turizm Master Planı çalışmalarına temel oluşturacak nitelikte yerel paydaşların görüş ve önerileri alınmıştır.

BAKKA / Bartın Turizm Değerleri Odak Grup Toplantısı Karabük Turizm Değerleri Odak Grup Toplantısı Safranbolu Öğretmen evi, 07 Haziran 2019 Saat: 09:00’da düzenlenmiştir.

Faaliyetin Rapor Açısından Önemli Çıktıları

  • Karabük’ün kültür turizmi değeri olarak öne çıkan Safranbolu için alan yönetimi kurulması gerekliliği katılımcılar tarafından vurgulanmıştır.
  • Safranbolu’da kültürel ekinliklerin azlığı ve Safranbolu’da konaklama arzusunu pekiştirecek aktivite çeşitliliği olmaması dezavantajdır.
  • Safranbolu’da ziyaretçiler için genel bilgilendirme eksikliğinin yanı sıra turist rehberleri eksikliği bulunmaktadır. Gelibolu’da olduğu gibi alan kılavuzluğu önerilmektedir.
  • Safranbolu’nun gerçek değerleri anlatılmalı. Şehir planlama, yaşam biçimi, ekonomik özellikleri nedeniyle diğer yerleşmelerden farklılaşmasının altı çizilmelidir.
  • Safranbolu müzesi ve kültür evi kurulmalıdır.
  • Safranbolu İlçesi sakinleri Safranbolu tarihi merkezini tanımamaktadır
  • Tarihi çarşı esnafı bilinçsiz ve bilgisizdir ve turizm zabıtası görev yapmamaktadır. Esnaf ve güvenlik görevlilerinin eğitilmesi gerekmektedir.
  • Safranbolu’da yerel yönetim sorunu bulunduğu ifade edilmiştir. Sivil turizm yönetimin varlığına ihtiyaç vardır. Turizm ile ilgili bir değerlendirme komisyonu kurulmalıdır.
  • Safranbolu doğa turizmi ve kültür turizminin odağında yer almalıdır. Doğa turizmi aktiviteleri çeşitlenmelidir.
  • Orman köylüleri ve orman kooperatifleri doğa turizmi ekoturizm aktivitelerine yönelik eğitilmelidir. Bu bölgelerde devam eden ekonomik faaliyetleri yürüten kooperatiflerin desteklenmesi ile birlikte ilerlenmelidir.
0 0 votes
Article Rating
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments